Pages

Thursday, May 8, 2014

Download Korean Drama Bride of the Century :)

Best layan citer ni ; Kat sini aku nak share link download free ; Jom download :)


Synopsis The family that runs Taeyang has been under a curse for hundred years that the first bride of the eldest son will always die. Under this situation, a love like fairy tale occurs while conspiracies run rampant. The drama will focus on self-discovery and the search for sincere love.
Episode : 16
Subtitles : Subsene
Episode 1   : Download
Episode 2   : Part 1, Part 2
Episode 3   : Part 1, Part 2
Episode 4   : Part 1, Part 2
Episode 5   : Part 1, Part 2
Episode 6   : Part 1, Part 2
Episode 7   : Part 1, Part 2
Episode 8   : Download
Episode 9   : Download
Episode 10 : Download
Episode 11 : Part 1, Part 2
Episode 12 : Download
Episode 13 : Download
Episode 14 : Download
Episode 15 : Download
Episode 16 : Download
Complete!

Macam mane nak download ??
Step 1 : Download
Step 2 : Skip Ad
Step 3 : Direct download link ; Solidfiles
Done!

Friday, February 14, 2014

Sahabatku Arwah Nurul Sakinah dalam kenangan

Assalamualaikum..


                                               Kami Berlima (Dari Kiri SITI, IKA, AKU,ZILA dan arwah QIENAH)

13 Februari 2014 , aku kehilangan seorang sahabat iaitu Nurul Sakinah Mohd Noor telah pergi menyayut seruan illahi.Arwah adalah berkas guru di Sekolah swasta Al-amin di Dungun.Dia menghembuskan nafas terakhir pada pukul 2.00 pagi setelah 2 hari bertarung nyawa di ICU Hospital Ampang akibat penyakit Leukimia.Tak sangka last rawatan kimo ini menyebabkan kehilangan nyawa ,tak sempat nak buat transplan untuk bulan 3 nanti.Mungkin ada hikmat sebelum buat trasplant ke atas air belakang sumsum tulang adik kinah yang kte tak tahu apa yang bakal terjadi.


                                             Masih tersenyum - Rawatan KIMO di Hospital Ampang

Arwah sakinah atau lebih senang dipanggil dengan "Qienah" selama 28 tahun dalam kenangan bersama kami berlima.Qienah telah berkawin dan mempunyai seorang anak yang berumur setahun lebih.Sayu hati melihat telatah sikecil yang tidak tahu apa2 keatas permergian mama yer.Husband Qienah pula begitu tenang semasa pemergian arwah dan redha atas kehendak illahi kerana sentiasa bersama dalam menerima rawatan sehingga akhir hayatyer.Husband Qienah juga selalu update berita tentang Qienah di group watsapp dari masa ke semasa dan kami berlima selalu berhubung disitu.


Mek Zara Aleesya - anak arwah

Paling last aku jupe arwah semasa majlis perkahwinan beliau,nak jupa raya baru ni Qienah xberapa sihat dan qienah antara sahabat paling susah nak jupe pasal lepas kawin terus menetap di puchong.Balik Dungun pun sekejap jer dan lantaran kena menerima rawatan disana.



                                                                         Di hari Bahagia Arwah

Arwah seorang yang baik,come lote,ceria dan sentiasa senyum serta bertimbangrasa sepanjang kami bersahabat.Gelak suka duka bersama masing lagi tergiang-giang.Tak sangka beliau pergi dulu dengan seawal umur begini kerana antara kitorang berlima,Qienah paling sihat dan susah nak sakit ke ape ker.Kabaran Qienah mengalami penyakit Leukimia begitu terkejut oleh kami berempat.Beliau banyak menasihati kami dalam pemakanan yang sekarang ni adalah punca pelbagai penyakit.katanya 'makanlah makanan yang betul-betul masak'.

Rindu yer kat arwah tak tahulah nak cakap.Rindu kat arwah yang suka 'babling' kat aku time aku malas masak time duk umah sewa hari tuh ; aduhai ; Qienah dalam kenangan (1985-2014) tp aku kenal Qienah time belajar UITM DUNGUN dan UITM SHAH ALAM (2003 - 2014).Sempat melihat muka arwah untuk kali terakhir sebelum dikebumikan.sayu nyer :(


                           Alhamdulilah arwah selamat dikebumikan selepas Zohor di Kubur Syeid Yahya Dungun


AL-FATIHAH ;

Coretah  Terakhir Arwah di blogspot beliau ; http://hepilife-einah.blogspot.com/




Friday, December 27, 2013

western food Ganu

SeKali sekala nak ubah angin makan Western food apa salah yer kan.. hehe..tekak melayu yang biasa dengan sambal belacang nak jgk try makanan barat..hihi..Western food kat kuala ganu tak banyak sangat pilihan..biasa nak makan western Food pergi Ayamas + Secret resipi + Pizza + Mama Cop papa Grill tp on cost yer la mahal skit kalu nak makan-makan family..

Kebiasaannya hari minggu ramai la family pergi makan-makan kat kedai ..setakat ni western food yang biasa kat kuala terengganu yang aku pernah makan lar ; dari segi cost pun boley tahan lar jgk daripada yang lain ;

1. Zee Corner , Pulau Kambing

aku makan spagetti kat sni,xbest sgt tp boley lar..ramai makan kat sni terutama malam minggu,berhampiran dengan air sungai dan suasana malam yang agak cantik dengan lampu-lampu bagai + berhampiran air sungai ganu..


  
Restoran Zee Corner berhadapan dengan WaterFornt,Pulau Kambing , Kuala Terengganu ; yang ada kanopi belakang gambar ni hah ;


                                                                           Suasana malam

2. Restoran Tenang 1 Seafood , Belakang Giant Jalan Chabang Tiga ;

Restoran tenang Jalan Chabang 3 ni baru jer bukak,Laluan belakang GIANT menghala ke jalan ke chabang 3..
kat sni banyak pilihan,masakan panas ada,ikan bakar pun ada,western pun ada,boley tahan jgk la western food kat sni,TOM Yam pun best,Restoran Tenang banyak cawangan,selain Kat Chabang 3 ni ada lagi satu cawangan kat Batu Buruk



                  Chicken Chop dia ok sgt sebab Sos black Pepper dia best,next time nak try Selmon la plak..heee :)

OK,saya dah bambam ; BAI!

Friday, October 4, 2013

fix error : "The User Profile Service failed the logon”

Korang pernah dapat error macam ni x ??

"The User Profile Service failed the logon” 

meh nak kongsi info skit ; Semalam aku dapat error macam ni pasal kawan aku lupa pasword ke ape entah ; bila nak klik user profile terus dapat error macam ni ; os Window 7 Ultimate;



1.First korang kena  'Restart' ur laptop then klik button 'F8' untuk 'Safe mode' sebab xleh masuk window

2.Bila dah dapat Paparan terus je 'Safe Mode' n Enter



3.Open 'Start menu'

4. pada area (Start Seach) area type 'regedit' dan klik 'Enter'



5. bila keluar popup 'User acount Control' klik  'Yes' 

6. PILIH
  • HKEY_LOCAL_MACHINE
  • SOFTWARE
  • Microsoft Window NT
  • Current Version
  • Profile List

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList





7. So kita ada multiple ProfileList User kat atas .bak yang bawah xde.kat sni kena ubah rename..kat atas xde dan kat bawah kena ubah ada .bak


7. Sila lihat yang telah higlight kan warna merah tuh ;

  • klik kanan 'RefCount' then modify = '0'
  • Klik Kanan 'State' then modify = '0'


Type 0 (number) and click on OK


8. Akhirnya kita da dapat result macam screen shot macam kat bwah ni ; dah xde .bak



8. Close 'Registry Editor' then 'Restart' ur laptop



Selamat mencuba!

Saturday, August 31, 2013

Herbaline Treatment ; Tip TOP

Lately alergik makin menjadi-jadi da...nasib la badan aku,aku makan sekor udang pun..abis la mengaru muka aku dan satu badan gatal ye..aper la nasib..dan yang paling ketara bila bijik-bijik putih mula timbul kat muka..dah makin resah dibuat yer..ada org cakap 'oil seed' or 'lebihan minyak' or 'kutil pundil minyak'..dah macam peta dah kat pipi aku ni..research punyer research juper la 1 treatment yang boley buang beda alah ni tanpa bedah ke aper?takut gak aku ni ;

macam ni lar beda alah ni..ada kat bahagian mata dan pipi

Banyak blog cakap buat rawatan kulit kat Herbaline tp ganu ada ker ek?so aku search la,memang ada pun kat Kuala Ibai,Jalan Sultan Mahmud..betul2 tepi jalan jer dari Masjid Kuala Ibai..bila buat research kat website dia rasa macam tertarik pasal banyak guna bahan herba jer..macam nature jer,bolela aku try no..aku suka lar xde bahan2 kimia ni rasa macam selamat jer ..lagi pun dah xtahan tgk muka aku yg macam ape entah beda alah wujud kat pipi 

Tempat yer boley tahan agak exlusive jgk la,segan nak masuk..perg kat parking pun ada org jemput siap berpayung bagai..makin segan aku nak masuk kat tempat ni..alahai ; oh tersegam indah ;

                 website  :http://www.herbaline.com.my/en/index.html

Masuk jer aku disambut oleh amoi-amoi yg cantik,suasana cantik,bau lavendar n nature jer..bunyi-bunyian dah mcam dalam hutan daa..suka suka ; dah macam kena pukau pun ada..mengucap panjang aku!hahahas 

sampai jer,aku dijemput duduk dan diberi penerangan;so aku bercerita lar dekat amoi ni tujuan kedatangan patik ; tiba2 rasa cam tuan puteri dilayan sebegini rupa ; oh indah yer ; service memg tip top ; terbaik la tp semua pekerja-pekerja kat sni cina ; terus kat kepala aku : "nak cantik macam amoi ni lar"--pandai betul diorang berbisnes untuk tarik customer 

Selepas penerangan yg begitu ringkas ; aku dibawa ke bilik rawatan utk buang only 3 bijik utk percubaan beda alah ni..mek cina tuh ckp 'natang putih'..ohh sudah diterengganukan serta merta..haha..kejap jer buang yer..pedih skit lar time nak buang bijik putih itu..lepas tuh disapu oleh Aloe vera gel + vitamin C + E Oil.
# Tempoh trying 3 bijik dah RM50

Kebetulan time tuh ada promosi harga utk facial only Rm38.biasa aku buat kat area kampung pun Rm50-Rm60.Tak sangka tempat exclusive macam ni ada gak yang harga sebegini rupa ; so terus book!
So kena buat apointment keesokan ari yer beserta dengan rawatan buang 'natang putih' itu..


First : apointment dah buat , time diberi penerangan aku dihidangkan tea serai,seteguk jer aku leh telan..haa..bau wangi tapi rasa xbest..kemudian diberi kain basah suam untuk lap2 tangan ..best

Second : amoi suh p basuh kaki..best gak,rendam air suam + garam ape entah..besst..dah macam tuan puteri daa tp basuh sendiri lar..gosok jgn xgosok


Third : Bauan Lavendar sebelum ke bilik rawatan..sugos rilex bila diurut2 n then rawatan muka ..buang sel-sel mati dengan beda alah bising lepas tuh masker 20 minit..urut bahagian tangan,kepala,muka,dada..relaxing ;
sakit lor time nak buang black head n white head ; tp lepas buang tuh rasa ringan jer muka..abis merah muka aku..time nak buang 'natang putih' tuhpun sakit gak ; aku ambik satu cost jer ; mahal lar jgk cas yer untuk treatment buang kuntil lebihan minyak ni ; xleh buang abis banyak cost yer nanti ;nanti poket tebal datang lagi pasal layanan memg tip top ;

tapi agak berbaloi untuk 1 facial biasa .Only Rm38!harga sebenar rm79.


Last : Bauan Serai wangi n diberi penerangan lagi + hidang tea lagi + penerangan produk herbaline if nak beli la..amoi ni xder la paksa-paksa aku beli produk dia tp kecudang jua beli toner siap pasal tab2 jer kat muka + aloe vera gel ; kemudian perg main-main ikan,oh geli !haha


abis sudah rawatan.insyallah akan datang lagi pasal dah mula tertarik dengan produk yang berasaskan herba n semulajadi ni..poket tebal baru datang yer ; ok bai amoi cantik!

OH Herbaline : Tip TOP to you! 

  • Product
  • Environment
  • Spending
  • Management
  • Marketing
  • Sunday, July 21, 2013

    Trick mudah nak upgrade window XP SP2 to SP3

    Salam sahur..Actually aku tengah search macam mane nak upgrade window xp service pack 2 kepada service pack 3..pasal yer nk install doogle 'Yes' ni lah..xleh install win xp SP2,nak kena upgrade jgk ke SP3..macam broadband jgk beda ni kena install dan Login ID pasword..



    Yes mane2 dah meluas sekarang ni dibumi kuala terengganu..dimana setiap sekolah mempunyai rangkaian meluas 4G Yes dibawah program 1Bestari.net.Untung kalau cikgu-cikgu yang dapat posting di terengganu pasal dibekalkan laptop dan broadband pree..

    Mula-mula search upgrade ni aku install manual 'installer service pack 2'.aku try install tapi xsiap-siap..satu hari buat ko sampai malam..xsiap2 finish dia punyer process..Last,aku jupe solution yang mudah nak upgrade ke 'service pack 3'


    Trick mudah nak upgrade SP2 to SP3

    1.Check kat properties 'My Computer'.Click Kanan 'My Computer' ,click 'Properties'



    2.Click 'Start' , Search 'Run'.Taip 'regedit' 


    3.Then 'OK' akan papar mcam ni


    4.Pilih : HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows
    • HKEY_LOCAL_MACHINE
    • SYSTEM
    • CurrentControlSet
    • Control
    • Windows

    5.Paparan untuk 'Window' :Click CDSVersion 

    Edit : Value data : Tukar 200 ---------> 300 Then 'OK' 

    6.Lepas tuh boleh la nak 'Restart ' Laptop then check balik properties My Computer.


    Semoga berjaya upgrade SP2 to SP3 sebab case ni terjadi kat laptop yang lama2 jer ni..kalu nak upgrade guna installer manual,berjangut la korang..nila tutorial dari pak cik 'youtube'



    Saturday, July 20, 2013

    Macam mane nak jadikan pendrive sebagai installer Window 7???

    Alhamdulilah dah 10 Ramadhan kite sudah lalui..kejap jer kan..untuk membuang masa ke waktu berbuka jom belajar skit macam mana nak jadikan 'pendrive' sebagai installer window 7 or window 8..sekarang ni senang jer kan ape2 jer google..sebenarnya nak google tutorial macam mana nak jadikan DVD sebagai installer guna software nero tapi dan alang-alang nak cari tuh jom kita share somtim yg boleh kita try dan error ..

    Jom kita belajar sama-sama,sambil- sambil tengah try ni leh practice kan skali..biasa bootable guna USB jer kan..sekarang senang pakai pendrive jer dah siap format guna win xp,win 7,win 8 pasal netbook or ebook kecik xde external CDRom or DVDRom.so nak format guna pendrive lagi senang kan..

    if guna nak jadikan USB sebagai installer senang jer

    1.Click Kanan Pendrive , click 'Format' .Pendrive 4GB untuk win7 dah  muat dah tapi aku lebih prefer pendrive 8Gb la pasal senang nanti nak masukkan driver ke or window 7 loader untuk aktivekan win7 ni dan software-software sewaktu dengan yer..


















    2.Google  software dan download : 'grub4dos', Lepas dah siap download ; Then Run 'grubinst_gui'



















    3.  
    • Pilih 'Disk' : hd1[] = pendrive 8gb
    • Click 'Refresh'
    • Pilih 'Part List' : Whole Disk (MBR)
    • Click  button 'install' dan 'Enter'

    4.Last, 'Copy' folder 'Window 7' and 'Paste' ke dalam pendrive.Korang cari la sendiri macam mane nak copy window 7 or window 8.mintak kat pakcik google ek :)

    5.Try 'Boot Menu' untuk install format guna pendrive..ok dah siap dah

    6.Lepas format tuh ; search google : 'Window 7 Loader' untuk aktivekan win7..

    Ok sekarang nak jadikan usb sebagai installer dah selesai jom kita belajar macam mane nak jadikan dvd sebagai installer guna software 'Nero' .Jom kita lihat tutorial dari pak cik 'youtube'..heee :)










    Ok,selamat mencuba!time for masak-masak plop; nak berbuka apa yer ari ni ek? 

    Selamat berbuka!